Taustaa

Miksi omakustanne?

Allianssi.125-kirjasarja alkoi alunperin verkkosivuston suunnitteluna. Tarkoituksena oli julkaista tarina kaikkien saataville PDF-tiedostoina ja samalla suunnitella Allianssi.125-maailmalle visuaalinen ilme kuvien kautta. Näin ollen käsikirjoitusta ei tarjottu kustantamoille sen valmistuttua, eikä kirja ollut ensisijainen julkaisumuoto vielä silloin. Ensimmäinen verkkoversio tarinasta valmistui joulukuussa 2010 ja ajatus tarinan kirjaksi painattamisesta virisi kesällä 2011.

Allianssi.125

Ylpeästi sekä epätavallinen että ennennäkemätön.

Miksi kaksi kirjaa?

Alunperin Allianssi.125-tarinaa työstettiin yhtenä käsikirjoituksena ja kyse oli pääosin Terra Unionian tarinasta. Siksi Terra Unionian ensimmäisen kirjan aloittava luku on yhä ajallisesti se hetki, josta kirjasarjan tapahtumat lähtevät liikkeelle. Maailmanvaltio oli kuitenkin osa tarinaa jo tuolloin.

Kun maailmanvaltion tapahtumat löytyivät vielä Terra Unionian käsikirjoituksesta, työstettävä käsikirjoitus alkoi nopeasti venyä liian pitkäksi juonen polveillessa turhan poukkoilevasti. Henkilökuvaukset kärsivät tästä mallista erityisesti. Viimein syntyi ajatus siitä, että maailmanvaltion tapahtumia käsittelevät luvut irrotettaisiin tekstistä omaksi käsikirjoituksekseen. Tämä päätös pakotti myös täydentämään maailmanvaltion tapahtumia, sillä tarina oli siihen saakka ollut Terra Unionia -painotteinen. Tässä vaiheessa tarinaan nostettiin vielä kaksi uutta päähenkilöä, tohtori Mari Alauda ja Saia Motasilla.

Allianssi.125-kirjasarjan viisi ensimmäistä osaa.

Miten kirjasarjaa luetaan?

Allianssi.125-sarjasta julkaistaan aina kaksi kirjaa uuden osan valmistuttua. Osan puoliskot toimivat itsenäisinä tarinoina, mutta toisiaan täydentäen. Ajallisesti tarinat tapahtuvat samaan aikaan.

Lukija voi itse päättää lukeeko sarjasta molemmat puolet vai keskittyykö mieluimmin pelkästään Hirundan tai Terra Unionian linjaan.


Kirjat ovat saatavilla muun muassa seuraavista verkkokirjakaupoista:

Adlibris, Amazon, Apple Book Store, Bod, CDON, Elisa Kirja, Google Play, Kobo, Nextory, Prisma, Scribd, Suomalainen kirjakauppa